Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Bérmérés, mint a pontosság mesterműve a gyártásban

2024.05.20.

Bérmérés, mint a pontosság mesterműve a gyártásban

A bérmérés alapjai és előnyei

A bérmérés a gyártás és termékfejlesztés nélkülözhetetlen eleme, amely a méréstechnika legfejlettebb eszközeivel és módszereivel biztosítja a legyártott alkatrészek pontos méretének meghatározását.

E folyamat során a mérőeszközökkel a gyártott darabokat egy ismert, hiteles egységként elfogadott mennyiséggel hasonlítjuk össze, így meghatározva azok pontos méreteit és geometriáját.
Itt fontos kiemelni, hogy bérmérés az, amikor valaki más, pl. egy alvállalkozó végzi el helyettünk a geometriai mérési feladatot. Cégünk egy felkészült, erre specializálódott, hatósági engedéllyel (NAH / ISO17025) rendelkező vállalkozás. Kapacitást, azaz időt szolgáltatunk.
A bérmérés kiemelt szerepet játszik a modern gyártási folyamatokban, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy termékeiket a lehető legnagyobb pontossággal és minőségben állítsák elő. E szolgáltatás jelentőségét egy konkrét példán keresztül mutatjuk be: egy autóipari alkatrész gyártási folyamatának optimalizálása.

Bermeres, mint a pontossag mestermuve a gyartasban - alapinspektor.com

Konkrét példa: Autóipari alkatrész bérmérése

Tegyük fel, hogy egy autógyártó cég egy új típusú féktárcsa gyártását tervezi. A féktárcsák gyártási folyamatának minden egyes lépésében kiemelkedően fontos a pontosság, hiszen ezek az alkatrészek kulcsfontosságúak a járművek biztonságos működésében. A cég ezért döntött úgy, hogy bérmérési szolgáltatást vesz igénybe, hogy biztosítsa az alkatrészek minden specifikációnak való megfelelését.
A bérmérési folyamat során az autóipari alkatrész minden egyes dimenzióját gondosan megmérték egy ZEISS Contura koordináta mérőgéppel, amely kiemelkedő pontosságot és megbízhatóságot kínál. A mérés eredményeképpen a gyártó cég képes volt azonosítani a gyártási folyamatban rejlő esetleges pontatlanságokat, és azokat azonnal korrigálni, még mielőtt az alkatrészek elhagyták volna a gyárat.
A mérési eredmények alapján a féktárcsák minden egyes darabja megfelelt a szigorú autóipari szabványoknak, biztosítva ezzel a végső termék magas minőségét és megbízhatóságát. A bérmérés lehetővé tette a cég számára, hogy csökkentse a selejtarányt, optimalizálja a gyártási folyamatokat és növelje a termelési hatékonyságot.

Záró gondolatok

Ez a konkrét példa jól szemlélteti, hogy a bérmérés hogyan járul hozzá a gyártási folyamatok pontosításához és a termékminőség javításához. Az ISO17025 akkreditált mérések és a fejlett mérőeszközök, mint a ZEISS Contura koordináta mérőgép, lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy megfeleljenek a legmagasabb ipari szabványoknak, miközben fenntartják a gyártási hatékonyságot és versenyképességet a globális piacon.
Amennyiben bármilyen bérméréssel kapcsolatos kérdése felmerült, vagy az Ön cége számára is szükséges lenne ez a szolgáltatás, keressen bennünket a honlapunkon található elérhetőségeinken. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésükre.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés