Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Bérmérés

Dimenzionális mérőlaborunk, a NAH által NAH-2-0334/2022 számon akkreditált kalibrálólaboratórium, az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

Kézi vezérlésű Triple Scan felületszkennerrel külső helyszínen történő szerszámok digitalizálása, vagy labor körülmények között a gombostű fejtől akár a személyautó befoglaló méretig képes vagyunk digitalizálni és a rajz szerinti kiértékelést végezni mérnök állományunk segítségével, jegyzőkönyves formátumban.

Erre épülő, nem akkreditált tevékenységünk a visszamodellezés, ami gyárthatóvá teszi a dokumentáció nélküli darabokat (CAD modell) és igény esetén akáhttps://new.alapinspektor.com/magyar/szolgaltatasok/visszamodellezes/r a gyártmány rajz elkészítését is.

Robotos felületszkennerünk a ScanBOX, ami kiválóan alkalmas sorozatmérésekre, gép és folyamatképesség vizsgálatokra.

ZEISS Contura koordináta mérőgépünk az optikai szkennereket kiegészítő berendezésünk, melyet olyan daraboknál használunk főleg, amelyeket nem kell előkészíteni „fújással” mérésre.

GOM ATOS Triple Scan

Gombostű fejétől a személyautóig terjedő méretű darabok digitalizálására alkalmas, előnye a nagy pontsűrűség, ami miatt bárhol mérhetünk a felületen. Hordozható, azaz bárhol szkennelhetők a darabok. Örök STL tárolás – a szkennelt pontfelhő visszamenőleg is rendelkezésre áll.

GOM ATOS ScanBOX

Kiválóan alkalmas sorozat mérésekre, amikor több fészkes gyártás esetén fészkenként akár 30-40 db alkatrészt is kell szkennelni. Gépképesség, folyamatképesség vizsgálatok esetén használjuk leginkább.

GOM Tritop

Fotogrammetriai mérésekhez, akár 15 méter hosszúságú pontháló felvételére is képes. A mérendő objektumra helyezett pontok pontos koordinátáját veszi fel. Segítségével kiterjeszthető az optikai szkennerek méréstartománya. A legkompaktabb optikai mérőeszközünk, így könnyen kitelepíthető helyszíni mérésekhez is.

Zeiss Contura CMM

Zeiss CMM segítségével az elérhető legnagyobb pontosságot tudjuk nyújtani partnereinknek, kiemelt megbízhatósággal. Nagy pontosságú pont-pont mérésre képes, nem igényel felületi előkészítést (roncsolásmentes). A mért jellemzők ezzel a berendezéssel is megjeleníthetők grafikusan is, így szintén informatív jegyzőkönyvet eredményez. Nagy darabszámú sorozatmérésekre is alkalmas mérőeszköz.