Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Rólunk

Az ALAP Inspektor Minőségügyi és Méréstechnikai Kft. (Alap Inspektor) az ALAP csoport tagjaként 100%-ban magyar tulajdonú cégként jött létre 2013-ban.

A cég telephelye Veszprémben van, azonban szolgáltatásaink nagy részével, együttműködő partnereink révén gyakorlatilag Magyarország egész területén és a környező országokban is jelen tudunk lenni. Kollégáink több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek elsősorban autópari területekről a gyártósori mérnöki munkaköröktől a gyárvezetői pozícióig terjedően. Mélyreható ismeretekkel rendelkeznek a műanyag fröccsöntés, fémmegmunkálás, összeszerelés és más alapvető gyártási folyamatokkal kapcsolatban.

3D optikai méréstechnikai szolgáltatásunkat a legújabb csúcskategóriás GOM berendezésekre alapozzuk. Ezzel a technológiával lehetővé válik rendkívül komplex geometriájú termékek igen nagy pontosságú mérése, akár üzemi körülmények között is. A mérés alá vont darabokról teljes felületű szkennelt képet kapunk, ahol a felvett pontok sokasága eléri a milliós nagyságrendet. Ezáltal a termékek rejtett hibái (sorja, kitörés, beszívódás, deformáció stb.) is azonnal láthatóvá válnak. A felület összevethető a rendelkezésre álló 3D modellel is, ami által az eltérések akár színtérképes formában is vizualizáhatók. Az egyes méretek ellenőrzése is jóval pontosabb, hiszen például egy henger átmérőjét a teljes felületen felvett több tízezer pont alapján határozzuk meg.

Mindezt rendkívül rövid idő alatt, hiszen egy-egy szkennelési lépés („lövés”) csupán néhány másodpercig tart. A keletkező pontfelhő sűrűsége oly nagy, hogy azon minden apró hiba, karc, sérülés, vésésnyom stb. egyértelműen azonosítható. A pontfelhőt ez a sűrűség alkalmassá teszi arra is, hogy azt akár direkt módon NC megmunkáló központba tápláljuk. A szkennelés során képződött pontfelhő alkalmas továbbá visszamodellezési, úgynevezett re-engineering feladatokra is. Ebben az esetben a létező termék vagy gyártószerszám alapján készítjük el annak műszaki dokumentációját 3D modell formájában. Töltse le ingyenesen a programot honlapunkról.

Az aktív beszállító fejlesztés kiterjed a megrendelő telephelyén történő bejövő áru ellenőrzéstől a reklamációk kezelésén át egészen a beszállító telephelyén megvalósuló reklamáció feldolgozásban nyújtott segítségen át akár a gyárvezetésben nyújtott támogatásig. Partnereinknek segítséget nyújtunk a beszállítóiknál lefolytatandó auditok kivitelezésben, vagy éppen egy-egy reklamáció helyszíni kezelésében országhatáron belül vagy azon kívül is. Szükség esetén projektek szakszerű tervezését és lebonyolítását is vállaljuk, legyen szó új termék bevezetéséről, gyártás áttelepítéséről, vagy termékmódosításról.

A magunkkal szemben felállított magas szintű minőségi követelmények alkalmas és ideális partnerré tesznek bennünket olyan vállalatok számára, akiknek fontos a termékek és szolgáltatások minőségi színvonala.

Menedzsment rendszerünket a TÜV Rheinland InterCert Kft. tanúsítja.

Az Alap Inspektor Kft. az ügyfelekhez való becsületes hozzáállás, valamint az etikus és tisztességes cégvezetés bizonyítékaként 2015 óta minden évben elnyerte a Tisztességes Vállalkozás Tanúsítványt.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés