Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

3D szkennelés a gépiparban, vagyis innováció és pontosság az Alap Inspektor Kft.-nél

2024.01.27.

3D szkennelés a gépiparban, vagyis innováció és pontosság az Alap Inspektor Kft.-nél

A kérdéses gépgyártó cég számára az egyedi alkatrész pótlása nem csupán egy technikai probléma volt, hanem az üzemelés folytonosságának és a termelési hatékonyságnak is kulcsfontosságú kérdése.

Kihívás a gépiparban. Egyedi alkatrész digitalizálása, a 3D szkennelés jelentősége.

A régi alkatrész digitális másolatának létrehozása nélkülözhetetlen volt a gyártási folyamat zavartalan folytatásához. A 3D szkennelés ebben az esetben nem csupán egy alternatívát, hanem az egyetlen megoldást jelentette a probléma megoldására.
A 3D szkennelés során a szakemberek pontosan rögzítették az alkatrész minden egyes részletét, beleértve azokat a finom geometriai jellemzőket is, amelyek a hagyományos méréstechnikákkal nehezen vagy egyáltalán nem voltak rögzíthetőek. Ez a fajta részletesség és pontosság kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy az új alkatrész tökéletesen illeszkedjen a gépbe, és ugyanolyan teljesítményt nyújtson, mint az eredeti.
A digitális másolat elkészítése után a gépgyártó cég képes volt azonnal továbblépni a gyártási fázisra, minimalizálva az állásidőt és biztosítva a termelés folytonosságát. A 3D szkennelés által nyújtott gyors és pontos megoldás lehetővé tette a cég számára, hogy a problémát hatékonyan és költséghatékonyan oldja meg.

Az Alap Inspektor Kft. szerepe, vagyis a pontos 3D szkennelés kiemelkedő szerepe

Az Alap Inspektor Kft. munkatársai a 3D szkennelési folyamat minden lépését gondosan kezelték. Az ő fejlett technológiájuk és tapasztalatuk segítségével sikerült a lehetetlennek tűnő feladatot megoldani. Az általuk használt modern berendezésekkel a pontfelhő feldolgozása gyors és hatékony volt, biztosítva a végeredmény pontosságát és megbízhatóságát.
Az Alap Inspektor Kft. nemcsak a 3D szkennelést végezte el, hanem segített a digitális modell további feldolgozásában is. A 3D modellt CAD rendszerbe importálták, ahol a mérnökök módosították és optimalizálták az alkatrész terveit. Ezután a CAM rendszer segítségével a cég gyorsan és hatékonyan gyártotta le az új alkatrészt, minimalizálva az állásidőt és maximalizálva a gép teljesítményét.
A cég által nyújtott szolgáltatásoknak köszönhetően a gépgyártó cég képes volt megmenteni egy kulcsfontosságú berendezést, ami jelentős megtakarítást jelentett számukra mind időben, mind pénzben. Ez az eset jó példa arra, hogy a 3D szkennelés milyen fontos szerepet játszik a gépiparban, segítve a vállalatokat az ilyen típusú kihívások leküzdésében.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés