Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

3D szkennelés

A 3D szkennelés egy olyan folyamat, amely több területen segítséget nyújt a tervezésben, prototípus gyártásban, rekonstruálásban és a minőségellenőrzésben.

Mi a 3D szkennelés?

A 3D-s szkennelés a valós objektum vagy környezet elemzésének folyamata, amely során adatokat gyűjt a test alakjával és esetleg annak megjelenésével kapcsolatban (pl. szín). Ezeket az összegyűjtött adatokat használják fel a háromdimenziós modellek megalkotására.

A 3D szkennelés rohamos fejlődésével az az adatfeldolgozás sebessége megnövekedett, ezáltal a méréstechnikai iparban is egyre nagyobb teret hódít magának ez az eljárás. A tárgyak és a testek formáinak 3D szkennelése, vagy digitalizálása során háromdimenziós fájlokat hoznak létre, amelyeket kinyomtathatunk, vagy további munkálatukhoz (modellezéshez, tervezéshez, filmekben való bemutatáshoz, bérméréshez, geometriai mérésekre) virtuális alapanyagként felhasználhatunk.

A 3D szkennelés folyamata

A 3D szkennelés varázslatnak tűnhet azok számára, akik nem ismerik mélyen ezt a technológiát, pedig a mögöttes eljárás rendkívül tudományos és pontos. A szkennelési folyamat három alapvető lépésből áll: adatrögzítés, pontfelhő feldolgozása és a 3D modell létrehozása.

A 3D szkennelők lézersugarakat vagy más fényforrásokat használnak az objektum felületének rögzítéséhez. Ezek a sugarak az objektumra irányulnak, és amikor visszaverődnek, a szkennelő érzékelői képesek meghatározni a távolságot a felületig. A szkenner gyorsan ezreket vagy akár milliókat is rögzíthet ezekből a pontokból, amelyeket aztán térbeli koordinátákként tárol.

Az adatrögzítési fázis után rendelkezésre álló pontok összessége egy „pontfelhőt” alkot. Ebben a lépésben a szoftverek segítenek a felesleges, nem kívánt pontok eltávolításában, és összekötik a pontokat, hogy folyamatos felületeket hozzanak létre. Ezenkívül az algoritmusok azonosítják és kijavítják az esetleges hiányzó vagy torzított területeket.

Amint a pontfelhő tiszta és teljes, a szoftverek olyan matematikai algoritmusokat használnak, mint a háromszögelés, vagy poligonizálás, ahol poligon hálókat (gyakran háromszögeket) hozzanak létre a pontfelhő körül. A végeredmény egy háromdimenziós modell, amely pontosan reprezentálja az eredeti objektumot és annak minden részletét.

Jelentősége az ipari területen és kapcsolata a CAD/CAM rendszerrel

A 3D szkennelés az elmúlt években vált kulcsfontosságú technológiává az ipar számos területén. Az objektumok háromdimenziós digitális reprezentációjának létrehozásával forradalmi változást hozott a tervezési, gyártási és minőségellenőrzési folyamatokban.

A Computer-Aided Design (CAD) és a Computer-Aided Manufacturing (CAM) szoftverek egyre nélkülözhetetlenebbek az iparban. A 3D szkennelés lehetővé teszi, hogy a fizikai objektumokat gyorsan és pontosan digitalizáljuk, majd ezeket az adatokat közvetlenül importáljuk a CAD rendszerekbe. Ez a kapcsolat lehetővé teszi a tervezők számára, hogy módosítsák, optimalizálják vagy akár teljesen újratervezzék az eredeti tárgyat, majd a CAM rendszerek segítségével gyártási utasításokat generáljanak ezekből a digitális modellekből.

Ipari alkalmazások és előnyök

A 3D szkennelés segítségével a mérnökök és tervezők gyorsan létrehozhatnak fizikai prototípusokat egy adott termékről, lehetővé téve annak fizikai tesztelését és értékelését a tényleges gyártás előtt.

A 3D szkenneléssel kapott adatokat összehasonlíthatjuk a CAD modellel, így azonnal észrevehetők a gyártási eltérések vagy hibák, garantálva a magas minőségi szabványok betartását.

Régóta használt vagy elavult alkatrészek, melyekhez nincs digitális dokumentáció, könnyen digitalizálhatók és újra gyárthatók a 3D szkennelésnek köszönhetően.

A 3D szkennelés lehetővé teszi a meglévő termékek pontos reprodukcióját és továbbfejlesztését, anélkül, hogy a kezdeti tervezési fázisokhoz kellene visszatérni.

Erről részletes leírást találhatnak a „bérmérés” aloldalunkon.

A jövőt illetően pedig a technológia előnyei csak tovább nőnek, ahogy az ipar folyamatosan alkalmazza és integrálja azt a gyártási ciklus minden szakaszába.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés