Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Szijjártó Péter a Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás fővédnöke

2014.01.08.

Szijjártó Péter a Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás fővédnöke

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasagi államtitkára, Szijjártó Péter nyitotta meg Budapesten az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítást, ahol elhangzott: 2013 a siker éve az autóiparban!

Szijjártó Péter, a rendezvény fővédnöke a megnyitón kifejtette: Magyarországon 620 járműipari vállalat működik, ezek pedig több mint 100 ezer embernek adnak munkát, és 15 milliárd eurónyi termelési értéket állítanak elő évente. A teljes magyar ipari termelés 18, a bruttó hazai termék (GDP) 10 százalékát adja a járműipar, amelyhez a magyar export negyede kötődik.

Az államtitkár köszöntőjét követően az Audi Hungária Motor Kft., a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., az Opel Szentgotthárd Kft., és a Magyar Suzuki Zrt. ügyvezetőinek előadásai következtek.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén megrendezésre kerülő kiállításon a közel 200 kiállító bemutatja a járműgyártás teljes spektrumát, a tervezéstől a kivitelezésig. A nyitónapon, november 7-én került sor a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete és a Magyar Gépjárműipari Szövetség közös szervezésében a hagyományos őszi autóipari beszállítói fórumra, amelyre több mint 120 cég regisztrált.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés