Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Német-magyar iparkamara: kevés a tapasztalt munkatárs a hazai kkv-knál

2014.01.08.

Német-magyar iparkamara: kevés a tapasztalt munkatárs a hazai kkv-knál

Nagy sikerű rendezvényt tartott a Német- Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) október 8-án Kecskeméten.

A „Közel a német piac!” című fórum célja, hogy a magyar cégeknek lehetőséget adjon találkozni a német/nemzetközi vállalatok vezetőivel és naprakész információkat kapjanak az autóipar beszállítási feltételeiről.

Az autóipari beszállítóknak szervezett rendezvénysorozatnak az Automotive Hungary szakkiállítás keretében lesz folytatása, ahol a DUIHK közösségi standján szervez újabb szakmai rendezvényt a kamara.

A találkozón Gabriel A. Brennauer, a DUIHK ügyvezető elnökségi tagja adott átfogó képet a helyi beszállítók szerepéről a nemzetközi vállalatok termelésében, illetve a kkv-k előtt álló kihívásokról. A beszállítókkal szembeni elvárások közül kiemelte a minőséget, az ár/érték arányt, a szállítási pontosságot és a lojalitást, amelyeket a hazai vállalatoknak is érdemes mindig szem előtt tartani. Nagyon fontos volt a magyar kkv-k gyenge pontjainak kiemelése, mint például tapasztalt munkatársak kis száma, hiánya, a csekély pénzügyi tartalék és a vállalatközi együttműködésben szerzett kevés tapasztalat. Ahogy mondta, a kecskemétihez hasonló találkozók és a kamara egyéb szolgáltatásai segítenek a vállalatoknak a felkészülésben és tapasztalatcserében.

A résztvevők kerekasztal beszélgetésen, majd egyéni megbeszéléseken találkozhattak olyan OEM és Tier 1-es nagyvállalatok vezetőivel, mint a Mercedes-Benz, a Knorr Bremse, a Gedia Hungary és az Impreglon. Jellemző kérdések voltak a beszállítóvá válás kritériumai, az auditációk és tanúsítványok rendszere és ezek alkalmazása.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés