Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Közel a német piac! – Beszállítók kecskeméti konferenciája

2014.01.08.

Közel a német piac! – Beszállítók kecskeméti konferenciája

„Közel a német piac! – Beszállítói kapcsolatok, beszállítók fejlesztése az autóiparban” címmel rendezett kedden (október 8-án) országos konferenciát a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara a Four Points bí Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpontban.

 

A beszállítói konferencia résztvevőit Balogh Ilona, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgató helyettese, majd a városvezetés részéről Szemereyné Pataki Klaudia országgyűlési képviselő, Kecskemét alpolgármestere köszöntötték.
– Engedjék meg, hogy gratuláljak a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elmúlt 20 éves munkájához – mondta Szemereyné Pataki Klaudia. – Valamint megköszönjem, hogy ezt a területet is felkarolták és segítik a német-magyar kapcsolatok ápolását Bács-Kiskunban, illetve Kecskeméten is. Abban a városban, ahol rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy Kecskemét és térsége kiemelt járműipari minősítést kapott a 2012-es Kormányrendelet alapján. Mindemellett a német munkakultúra már több mint 15 éve jelen van a városban, tehát nemcsak az autóipar, hanem a gépipar is elsődleges szereplő Kecskeméten. Ahol óriási fejlődés következett be az elmúlt 15-20 év során. Ennek megfelelően a város is folyamatosan próbálta azt az üzleti, infrastrukturális környezetet fejleszteni, amire egy ilyen ipari fejlődésnek szüksége van.

 

Kecskemét alpolgármester asszonya leszögezte, hogy a város rendkívül szoros kapcsolatot alakított ki a Kecskemétre letelepedett német vállalkozásokkal. Kiemelte, hogy Kecskeméten az országban egyedüliként indult el felsőoktatási duális szakképzési rendszer, a járműipari mérnökképzés területén. Hozzátette ugyanakkor, hogy a város és a vállalkozások kapcsolata globalizálódott, azaz ma már nem lehet csupán csak magyar, csak német, csak svéd, vagy finn struktúráról beszélni.

 

– Ennek megfelelően kell a gazdaságfejlesztési politikánkat a városban irányítani, és koordinálni. Nagyon fontos a számunkra, hogy letelepedjenek Magyarországon a külföldi tőkeerős, hozzáadott értéket képviselő vállalkozások. De az is nagyon fontos, hogy ők itt megtalálják a helyüket, és megtalálják azokat a hálózati kapcsolódási pontokat, valamint előnyöket, amely egy ilyen magyarországi gazdasági környezetben segíteni tudja a munkájukat. Kecskemét ennek megfelelően érzékeny ezekre és fogékony azokra a jelzésekre, amelyeket az üzleti szféra közvetít a politika felé.

 

Az előadások és a kerekasztal beszélgetések témái a következők voltak:
– Helyi beszállítók szerepe a nemzetközileg aktív vállalatoknál – A DUIHK tapasztalatai – Gabriel A. Brennauer, ügyvezető elnökségi tag, DUIHK

 

– Kerekasztal beszélgetés: Stratégiai beszállítói menedzsment és fejlesztés – Saját kapacitással vagy külső partner segítségével? Résztvevők: Mogyorósi Tamás, hálózatfejlesztési vezető, Alap Európa Fejlesztő és Tanácsadó Kft., Boros-Huber Mária ügyvezető igazgató, Német-Magyar Tudásközpont Kft., Gyöngy István, osztályvezető, EMI-TÜV Süd Minőségügyi és Biztonságtechnikai Kft., Bíró Péter, beszerzési vezető, Knorr Bremse Fékrendszerek Kft.

 

– Kerekasztal beszélgetés: A magyar beszállítói kapcsolatok kiépítése a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-nél Résztvevők: Fenyvesi József, ügyvezető igazgató, GEDIA Hungary Kft., Christian Krasenbrink, gyárvezető, HBPO Manufacturing Hungary Kft., Puszta Ferenc, ügyvezető igazgató, Impreglon Kft., Mátis Péter, Procurement/Supplier Quality – PSQ/FD5 Leader East-Europe, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

 

A konferencián egyéni megbeszéléseket is folytattak a következő vállalatok, illetve intézmények képviselőivel:

 

Alap Európa Fejlesztő és Tanácsadó Kft., Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK), Német-Magyar Tudásközpont Kft. (DUWZ), EMI-TÜV Süd Minőségügyi és Biztonságitechnikai Kft., GEDIA Hungary Kft., Impreglon Kft., Knorr Bremse Fékrendszerek Kft., Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés