Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

AUTOMOTIVE HUNGARY – Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás

2014.01.08.

AUTOMOTIVE HUNGARY – Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás

A magyar autógyártás teljes spektrumát felolelő járműipari szakkiállítást, az Automotive Hungary-t első alkalommal rendezték meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

 

A közel 200 kiállítót felvonultató rendezvény lefedte a járműgyártás összetett folyamatát a tervezéstől a kivitelezésig.

A seregszemle fölött a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkársága vállalt védnökséget, az ünnepélyes megnyitón Szijjártó Péter államtitkár úr mondott fővédnöki köszöntőt. Utána az Audi Hungária Motor Kft.,az Opel Szentgotthárd Kft., és a Magyar Suzuki Zrt. ügyvezetőinek előadásai következtek. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft-t a termelési igazgató mutatta be. A délutáni blokkban többek között a Continental Hungária Kft., a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.

A szakkiállítás kiváló lehetőséget biztosított az autóipari trendek és a piac fejlődésének nyomon követésére, a hosszú távú életpálya modellek megismerésére, álláslehetőségek feltérképezésére, hiszen többek között a négy magyarországi autógyár és számos elsőkörös beszállító kiállítóként vett részt a rendezvényen. Bemutatkoztak továbbá az ipari elektronika, a járműipari informatika, az automatizálás, a design-tervezés, a szerszám- és alkatrészgyártás, a logisztika, a szakmai szervezetek és szakmédia képviselői is. A rendezvény a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára is kínált látnivalókat, információkat a hosszútávra tervezhető járműipari tanulási és foglalkoztatási életpályák bemutatásával.

A nyitónapon, november 7-én került sor a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Egyesülete, a Magyar Gépjárműipari Szövetség és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal közös szervezésében a több éves hagyománnyal rendelkező őszi autóipari beszállítói fórumra, amelyre az autógyárak és elsőkörös beszállítóik által előre megadott igények alapján közel 120 cég regisztrált. Az eseményen résztvevő 16 multinacionális vállalat 43 beszerzője közel 450 tárgyalást folytatott a beszállítói oldalról regisztrált cégekkel. Automotive Hungary kiállítás keretében került sor az Autopro járműipari és beszállítói szakportál által szerkesztett a „Magyar Járműgyártás Nagykönyve” c. kiadvány második kiadásának bemutatójára. Az Automotive Hungary Kiállításon a HITA információs standját számos beszállító kereste fel, akik nagy érdeklődést tanúsítottak a HITA gondozásában megjelent „Beszállítói kézikönyv” és a HITA által szervezett kollektív kiállítási megjelenések és partnertalálkozók iránt.

Az Automotive Hungary kiállítással párhuzamosan rendezték meg az Autótechnika Nemzetközi Járműfenntartó-ipari szakkiállítás is.


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés