Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Werth CT (225 kV)

Nem látható, takart, szűk belső felületekről ad 3 dimenziós képet (STL), ami a CAD-es rendszerekbe beolvasva mérhetővé válik. Kiválóan alkalmas hibaelemzés – feltárásra, lunker (légbuborék) keresésre, szivárgás teszt elvégzésére.

Előnye a 3D optikai szkennerekkel szemben, hogy a nem látható felületek digitalizációjára is alkalmas. Képesek ugyanolyan pontfelhőt (STL állományt) előállítani, amit az optikai szkennerek, így a CAD-es rendszerek be tudják olvasni az alkatrész belső geometriájáról alkotott 3 dimenziós felhőt és ezen bármilyen méréseket el lehet végezni. Hibaelemzés tekintetében akár funkcionális tesztek elvégezhetőek, amiket később elemezni is képesek vagyunk.  A lunker keresés egy jól működő dolog, a program képes megállapítani, hol, milyen előfordulással, milyen térfogatú, átmérőjű légbuborék van az alkatrész anyagában – ez fontos lehet repedések, törések esetén.

Az ipari CT pontosan fordítva működik, mint a humán CT, itt a darab egy forgótányéron forog, nem szakaszosan, hanem lassan, de folyamatosan és közben sok felvétel készül a darabról, amit a térben 3 dimenzióban összeköt a program, így keletkezik egy nagy kiterjedésű adat.

A belső problémák felderítésére, a terméken átmenő videókat és képeket tudunk készíteni a partner által meghatározott síkokon. Az ár képzésnél fontos szempont, hogy minél kisebb az alkatrész, annál kedvezőbb darabár érhető el a bizonyos termékek esetén ez akár a legolcsóbb mérési módszer is lehet – itt fontos megemlíteni, hogy nem elég szempont, higy kicsi az alkatrész, fontos a rajzi tűrés is, és, hogy a darab mono materiális legyen, azaz ne álljon több komponensből.

 


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés