Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Visszamodellezés

Termékből 3D CAD/CAM modell készítése az ismert fájlformátumok mindegyikében. Igény esetén méretezett 2D rajzok, nézetek, metszetek készítése.

GOM gyártmányú ipari csúcskategóriás teljes felületű optikai mérőgéppel (3D szkenner), vagy Werth CT-vel (Computer tomográfia) és a hozzá tartozó optikai képfeldolgozó rendszerrel vállaljuk az egészen kisméretű (finommechanikai) alkatrészektől az akár több méter befoglaló méretű, bármilyen anyagú, színű gyártmányok, termékek, darabok vagy szerszámok nagyfelbontású, nagypontosságú digitalizálását. A darab teljes felületű 3D szkennelése során képződött felületi pontfelhőből vállaljuk 3D CAD adat rekonstruálását, koordinátarendszerbe rendezve. A visszamodellezés történhet felületillesztéses, vagy visszamodellezéses módszerrel, ez darabtól és a megrendelői igénytől függ. Mindkét esetben azonban a pontos, mért adat idealizálása történik, ami azt jelenti, hogy a szkennelt termék geometriai elemeire legjobban hasonlító CAD geometriai elem lesz illesztve.

A kimenet alapvetően STP/STEP formátumú (test) modell, de kérésre tetszőleges formátumban is megvalósítható.

Jellemző alkalmazási területek: sérült, törött, vagy már beszerezhetetlen alkatrészek, elektródák rekonstruálása, ha nem áll rendelkezésre alkatrész vagy szerszám 2d/3D rajz, illetve modell, jellemzően régi szerszám duplikálása esetén.

Természetesen lehetőség van a megrendelő által biztosított pontfelfőből történő visszamodellezésre is.

A folyamat egy példával szemléltetve:

Eredeti darab:

3D háló:

3D testmodell:


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés