Alap Inspektor/
hello@alapinspektor.com +36 70 324 23 68
0

Környezeti tesztek

Környezeti tesztek? Tisztázzuk a fogalmakat!Amikor valaki laikusként meghallja a környezeti tesztek kifejezést, közel sem biztos, hogy elsőre eltalálja annak azt a jelentését, amit mi értünk ez alatt. A környezeti tesztek hallatán sokan a levegő minőségére asszociálnak, ám a mi szakmánkban ez egészen mást jelent. Mindezt azok számára szeretnénk csak röviden bemutatni, akiknek ez a fogalom valóban ismeretlen.
Nos, a környezeti tesztek, hasonlóan a bérmérés kapcsán leírtakhoz, a termékjóváhagyáshoz kapcsolódnak. A termékek várható élettartamának meghatározását végezzük. Viccesen azt is szoktuk mondani, hogy a környezeti tesztek segítségével meg tudjuk becsülni egy-egy termék élettartamát, vagyis megmondjuk, hogy mikor fog az adott termék tönkre menni. Ezért nevezik ezt a folyamatot élettartam tesztnek is.
Napjainkban egyre nagyobb a jelentősége ezeknek a vizsgálatoknak. A gyártóüzemekben, élelmiszeriparban, vegyiparban, autógyártásban, energiaiparban, de még az informatikában is jelentős szerepet kapnak a környezeti tesztek.
Cégünk a rendelkezésre álló csúcsminőségű berendezésein ezek közül főleg autó, elektronikai és szektor semleges szabványok alapján végez tartóssági, ciklikus öregedési teszteket. Ezeket a teszteket ki tudjuk egészíteni akár napfény szimulációval, UV degradációval, párásítással is.

Egyre nagyobb jelentősége van a környezetiszimulációs terméktesztelésnekTalán az eddigiekből is kiolvasható, hogy a környezeti tesztek környezetszimulációs vizsgálatok. Vagyis a környezeti tesztek végzésére szakosodott laboratóriumban környezetszimulációs és vibrációs vizsgálatokat végzünk. Ezen folyamat alatt történik a termékek biztonságának és minőségének tesztelése, szinte minden előzőekben említett iparág termékkategóriáiban.
De miért is szükséges a környezeti tesztek elvégzése? Nos, a különböző gyártók, iparágak számára csak akkor biztosított a piac, ha az általuk előállított, forgalmazott termék minden szempontból megfelel az adott területre érvényes nemzetközi szabványoknak.
Mindemellett a környezeti szimuláció ma már több ágazatban is kifejezetten a termékfejlesztés és minőségbiztosítás fő irányadó mértékévé vált.
A környezeti tesztek, vagyis az ott használt szimulációs rendszerek tesztelése biztosítja, és fokozottan javítja a termékek és anyagok – azok kivitelezése vagy piacra kerülése előtt – funkcionalitását, stabilitását, és természetesen azok minőségét.
Cégünk ezen a területen is a legmagasabb minősítéssel rendelkezik. Az általunk használt rendszerek képesek hőmérséklet szimulációra, a páratartalom, a fény- és nyomásviszonyok szimulációjára. De lehetőség van a sóköd, a káros gáz, és a vákuum állapotok szimulációjára is.
A következő fejezetben bemutatunk két konkrét példát ezek közül.

 

A környezeti tesztek során nyújtott szolgáltatásaink, azok eszközeiKörnyezeti laborunk, egy nagy kamramérettel rendelkező klímakamrával (15K/perc hűtési/fűtési sebességgel) és egy szintén nagy kosármérettel rendelkező hősokk teszterrel (10 mp-en belüli kosár mozgatással) áll partnereink rendelkezésére.
Nézzük, hogy mit nyújtunk még partnereinknek!

 

Különböző környezeti hatásokat tudunk benne előállítani, mintatere nagy (130 L), kamrák közötti mozgatás 10 mp-en belül, ami egyedülálló gyorsaság a piacon. Hőmérséklettartománya -80℃ és +220℃ között szabályozható, a teszter közvetlenül teherautó kapunál megközelíthető.

Öregedés tesztek elvégzésére alkalmas, így tesztelve a félkész vagy késztermékek valós igénybevételét. Hőmérséklettartománya -75℃ és +180℃- közötti, nagy mintatér (1400 L), gyors fűtés/hűtési sebesség 15K/perc, pontos hőmérséklet és páratartalom szabályozás jellemzi, az ipari szabványoknak megfelelő előírások szerint.

Amennyiben a témával kapcsolatban bármilyen kérdése felmerült, vagy szüksége van szolgáltatásunkra, keressen bennünket bizalommal!


Kérjen ajánlatot 2 perc alatt!

Ajánlatkérés